Flere skal uddannes til Arbejdsmiljø- og MED-undervisere

15. juni 1999

Organisationsudsendelse 

 

Til KTO's medlemsorganisationer

J.nr.: 5.04.08-16
AHN
Lokalnr.: 205
15. juni 1999

Vedr.: Ansøgning og udpegning af undervisere på henholdsvis uddannelsen på medindflydelses- og medbestemmelsesområdet (MED-underviser) og den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse (§ 9 uddannelsen) samt procedure herfor

 

I forbindelse med rammeaftalen om medindflydelse og medbestemmelse er der etableret en ny uddannelse af ledelses- og medarbejderrepræsentanter. Rammerne for uddannelsen er beskrevet i protokollatet om fremtidig uddannelse på medindflydelses- og medbestemmelsesområdet, som sammen med rammeaftalen er optrykt i Håndbogen om medindflydelse og medbestemmelse.

De centrale parter, dvs. Kommunernes Landsforening, Amtsrådsforeningen, Københavns og Frederiksberg kommuner på den ene side og Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO) på den anden side har i fællesskab udviklet MED-uddannelsen og har samtidig sørget for, at der nu er uddannet 89 personer som MED-undervisere.

De centrale parter har imidlertid erfaret, at der vil være behov for at afhjælpe en kødannelse ved rekvireringen af kurser i startfasen efter, at de enkelte (amts)kommuner har indgået en lokalaftale.

I relation til, at Arbejdsmiljørådet den 9. juni 1999 har godkendt en ny bekendtgørelse om sikkerhedsgruppens arbejdsmiljøuddannelse, som træder i kraft 1. juli 1999, kan parterne endvidere konstatere mangel på kvalificerede arbejdmiljøundervisere med et godt kendskab til det (amts)kommunale arbejdsmarked.

De centrale parter har i den forbindelse et ønske om, at arbejdsmiljøuddannelsen på det (amts)kommunale arbejdsmarked kan tilrettelægges i overensstemmelse med intentionerne i uddannelsesprotokollatet til MED-rammeaftalen.

På denne baggrund oprettes derfor et hold på 20-25 nye MED-undervisere, der i videst muligt omfang samtidig vil påtage sig at gennemgå uddannelsen som arbejdsmiljøundervisere.

Allerede uddannede § 9 - instruktører, der har kendskab og erfaring med det (amts)kommunale arbejdsmarked, vil også være naturlige ansøgere til uddannelsen som MED-undervisere.

Her følger ansøgningsskema*) med tilhørende vejledning**). Som bilag følger Aftale mellem KTO og de kommunale arbejdsgiverparter om vilkår for MED-underviseres gennemførelse af kurser for (amts)kommunale MED-udvalg.

Organisationen anmodes om at videreformidle ansøgningsskema mv. til potientielle ansøgere.

KTO har fremsendt ansøgningsskema direkte til tidligere ansøgere, der på medarbejdersiden har været optaget på venteliste.

Fra hovedorganisationsområderne (DKK, FTF-K og AC) udsendes nærmere meddelelse om tidsfrister og procedure til de enkelte organisationer.

De (amts)kommunale arbejdsgiverparter udsender ansøgningsskema mv. til ledelsesrepræsentanter.

Ansøgninger fra medarbejderrepræsenter indsendes - via den faglige organisation - til de respektive hovedorganisationsområder.

Ansøgninger fra ledelsesrepræsentanter indsendes til en af de fire arbejdsgiverparter.

Der gøres opmærksom på, at alle ansøgninger skal væreparternei hænde senest torsdag den 2. september 1999. Dette indebærer, at hovedorganisationsområderne vil fastsætte en frist for organisationernes indsendelse af ansøgninger nogle dage forud.

Ansøgningerne behandles i den fælles sekretariatsgruppe for Kommunalt og Amtsligt Samarbejde om Medindflydelse og medbestemmelse (KASM), hvor der er repræsentanter for de 4 (amts)kommunale arbejdsgiverparter og for KTO.

Udvælgelse af underviserne foretages medio september måned 1999, hvorefter alle ansøgere får besked om resultatet.

Med venlig hilsen

Signe Friberg Nielsen
Allan Hauge Nielsen