BST og kommunerne

23. april 2002
Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

J.nr.: 5.05.05-05/32
HV
Lokalnr.: 118
23. april 2002

 

Vedr.: BST og kommunerne

Hermed vedlægges til orientering den af CASA – Center for Alternativ SamfundsAnalyse – udarbejdede pjece ”Brug BST – om at få udbytte af bedriftssundhedstjenesten i kommunerne”.

Pjecen er en af de centrale aktiviteter i PULS-projektet, hvor målsætningen for projektet har været at forberede kommunerne på den lovpligtige BST-tilslutning af en række nye områder – dagplejen, skoler og administration. Den nye VK-regering valgte imidlertid at indstille BST-udbygningen i december 2001. Samme dag som pjecen var færdig. Det vides endnu ikke, om regeringen på et senere tidspunkt vælger at udbygge BST-indsatsen til at omfatte alle offentligt ansatte, som det oprindeligt var tanken.

Til trods for regeringens beslutning har parterne alligevel valgt at udsende pjecen til inspiration for kommunerne, da udviklingen af arbejdsmiljøet er et helt centralt indsatsområde i arbejdet med at skabe attraktive arbejdspladser.

Pjecen indeholder, en opsamling på de erfaringer kommunerne allerede har gjort med brugen af BST, og herunder hvordan der kan arbejdes med udvikling af arbejdsmiljøet i samarbejde med BST. Udover en gennemgang af centrale overvejelser for hvordan samarbejdet kan etableres med BST, indeholder pjecen også en række praktiske eksempler.

KL og KTO har netop udsendt pjecen til kommunernes MED- og Sikkerhedsudvalg sammen med et spørgeskema. Oprindeligt var det tanken, at undersøge hvordan det gik med BST-udbygningen, men siden BST-udbygningen er stillet i bero har parterne i stedet valgt at undersøge status for kommunernes generelle samarbejde med BST. Når resultaterne af undersøgelsen foreligger til juni, vil der efterfølgende blive taget stilling til, om der er basis for yderligere initiativer på området.

Såfremt der er behov for yderligere eksemplarer af pjecen, kan den rekvireres i KTO-sekretariat så længe lager haves. Det kan enten ske ved at rette henvendelse til Anita Sørensen på 3347-0623, eller via e-mail as@kto.dk Pjecen kan også hentes ned fra den fælles personalepolitiske hjemmeside www.personaleweb.dk

Med venlig hilsen
Jørgen Holst
Henrik Vittrup