Særydelser - OK-02

20. juni 2002

Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

J.nr.: 6.03.02
JH
Direkte tlf.nr.: 3347 0621
20. juni 2002

 

Vedr.: Særydelser - OK-02

 

Af KTO-protokollatet om OK-02 (punkt 1.2.1) fremgår det, at 3 puljer om særydelser skal forhandles på plads:

Pulje 1: Til arbejdstidsbestemte ydelser afsættes i stedet for forhøjelse med den generelle procentregulering en pulje svarende til værdien af denne ændring. Puljen fordeles efter aftale mellem overenskomstparterne. Såfremt overenskomstparterne ikke opnår enighed, træffes aftalen mellem KTO og de kommunale og amtslige arbejdsgivere. En evt. positiv eller negativ saldo i forhold til reguleringsordningen (de generelle lønstigninger) overføres til de næste overenskomstforhandlinger.

Pulje 2: Forskellen imellem den samlede økonomiske ramme i KTO-aftalen (inkl. evt. ekstraordinær regulering) og den generelle procentregulering anvendes til særydelses- stigninger efter aftale mellem KTO og de kommunale og amtslige arbejdsgivere.

Pulje 3: Der afsættes herudover en pulje på 38 mio. kr., der anvendes efter aftale mellem KTO og de kommunale og amtslige arbejdsgivere på særligt belastede døgnområder.

En KTO-arbejdsgruppe har drøftet anvendelse af puljerne til arbejdstidsbestemte særydelser, med arbejdsgiverne.

KTO's repræsentanter i arbejdsgruppen er Inger Frydendahl (FOA), Poul Kjærsgaard (Metal), Bjarne Madsen (SL), Peter Thrige (HK/Kommunal), Christian E. Christensen (BUPL), Michael Jespersen (DSR), Carl-Christian Kaspersen (Dbio), Gitte T. Henriksen (AC), Jørgen Holst og Henrik Würtzenfeld, (KTO).

På den baggrund er der mellem KTO og arbejdsgiverne opnået enighed om, at pulje 1 og 3 er afklaret.

For så vidt angår pulje 2 er der enighed om, at forhandlinger på de respektive forhandlings- områder kan gå i gang med henblik på udmøntning af midlerne, jf. vedlagte oversigt over pulje til særydelser (punkt 1-23). Det indebærer, at de enkelte forhandlingsområder med de relevante arbejdsgiverparter forhandler deres egne forhøjelser igennem. 

På et møde i efteråret (den 25. september 2002) vil arbejdsgruppen samle op på de områder, herunder punkt 24, der ikke har opnået enighed om udmøntning.

 

Med venlig hilsen

Signe Friberg Nielsen 

Jørgen Holst