Underskrevet aftale om TR/SU i Københavns Kommune samt protokollat om tjenestefrihed og bidrag til TR-uddannelse

21. november 2002
Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

J.nr.: 5.04.06-01
AHN/jb
Direkte tlf.nr.: 3347 0615
21. november 2002

 

Vedr.: Underskrevet aftale om TR/SU i Københavns Kommune samt protokollat om tjenestefrihed og bidrag til TR-uddannelse

 

Vedlagt fremsendes kopi af den underskrevne "" samt og om bidrag hertil. Aftale om tillidsrepræsentanter, samarbejde og samarbejdsudvalg i Københavns Kommuneprotokollat vedr. tjenestefrihed til tillidsrepræsentantuddannelse

I TR/SU-aftalen er der indført en ret for tillidsrepræsentanten til at få alle relevante oplysninger vedrørende løn- og arbejdsvilkår for de medarbejdere, vedkommende repræsenterer, herunder en liste over de ansatte.

Herudover er der indført en helt ny mulighed for, at man lokalt kan indgå TR-aftaler, der erstatter de centrale regler. I forhandlingen f.eks. indgå løn, tid, fysiske vilkår, antal, suppleanters TR-beskyttelse, kompetence, uddannelsesmuligheder og økonomiske incitamenter. Det vil således være muligt for de lokale parter at lade næsten alle elementer i de centrale TR-regler indgå i forhandlingen, dog ikke indholdet af TR-beskyttelsen og beskyttelsen af tillidsrepræsentanter.

Såfremt der opstår uoverensstemmelser om en lokal TR-aftale, kan sagen, efter forudgående mægling, indbringes for en voldgift.

Desuden er der sket nogle redaktionelle ændringer i den del af aftalen, der vedrører samarbejde og samarbejdsudvalg. Ændringerne afspejler overgangen fra magistratsstyre til udvalgsstyre i Københavns Kommune.

Aftalen kan downloades på KTO's hjemmeside www.kto.dk.

I begyndelsen af december 2002 udgiver KTO desuden en kommenteret udgave af den københavnske TR/SU-aftale med tilhørende bilag. 

 

Med venlig hilsen

Signe Friberg Nielsen /

Allan Hauge NIelsen