Notat om reallønsudviklingen for (amts)kommunalt ansatte siden 1987

6. december 2002
Organisationsudsendelse 

 

Til

KTO's medlemsorganisationer

J.nr.: 8.05.01-01

AM

Direkte tlf.nr.:3347 0626

6. december 2002

 

 

 

Vedr.: Notat om reallønsudviklingen for (amts)kommunalt ansatte siden 1987

 

Til medlemsorganisationernes orientering fremsendes et af KTO udarbejdet . Baggrunden for udarbejdelsen af dette notat er, at der fra flere sider har været efterspurgt en opgørelse over reallønsudviklingen på det (amts)kommunale område især med henblik på, hvorvidt de aftalte generelle lønstigninger alene har været nok til at sikre en reallønsfremgang.  notat vedrørende reallønsudviklingen for de (amts)kommunalt ansatte siden 1987

Notatet indeholder en opgørelse over aftaleresultaterne siden 1987 fordelt på fire begreber: aftalte generelle lønstigninger, specielle lønstigninger, generelle lønstigninger fra reguleringsordningen, Ny Løn / lokal løn mv. og øvrige aftalte forbedringer. De nævnte begreber sættes i forhold til den årlige prisudvikling. 

Endvidere indeholder notatet et særskilt afsnit om resultaterne ved OK-02, set i lyset af de seneste opgørelser vedrørende de generelle lønstigninger for ansatte i (amts)kommunerne i 2003 (2,94%) samt de nyligt offentliggjorte forventninger til prisudviklingen fra Det Økonomiske Råd, efterår 2002.

 

Med venlig hilsen

Signe Friberg Nielsen /

Anne-Marie Sonne Jensen