Ny udgave af håndbogen 'Arbejdsmiljø i kommuner og amter'

6. januar 2003
Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

og fagblade

J.nr.: 5.04.09-02/1

HC
Direkte tlf. 3347 0617
6. januar 2003

Vedr.: Ny udgave af håndbogen 'Arbejdsmiljø i kommuner og amter'

AUKA (ArbejdsmiljøUddannelse i Kommuner og Amter) har netop udgivet anden udgave af håndbogen 'Arbejdsmiljø i kommuner og amter'. Den nye udgave af håndbogen sætter i endnu højere grad fokus på forhold, der i særlig grad er væsentlige for arbejdsmiljøindsatsen i kommuner og amter.

Arbejdsmiljøet ser i stigende grad ud til at blive en konkurrencefaktor, når det handler om at fastholde og tiltrække medarbejdere. Og på det (amts)kommunale arbejdsmarked ser det ud til at nogle af de vigtigste omdrejningspunkter i arbejdsmiljøarbejdet er:

  • psykisk arbejdsmiljø,

  • personhåndtering, 

  • god arbejdsmiljøledelse, 

  • forebyggelse af arbejdsulykker, og

  • en samlet indsats i sikkerheds- og medindflydelsesorganisationerne. 

Disse felter er derfor opprioriteret og udbygget, så håndbogen ud over sikkerhedsgrupperne og sikkerhedsudvalgene også henvender sig til MED-udvalgene, samarbejdsudvalgene og ledere og medarbejdere i almindelighed.

Håndbogen indgår som en del af deltagermaterialet i AUKA's uddannelse af sikkerhedsrepræsentanter og arbejdsledere. Håndbogen koster kr. 154,- + ekspeditionsgebyr. Den kan bestilles hos ASC, Ramsingsvej 7 - 2500 Valby tlf. 3614 3131, eller via AUKA's hjemmeside www.auka.dk.

Vi håber, at I vil omtale håndbogen på jeres hjemmeside og orientere ovennævnte målgrupper herom, og at jeres fagblad vil bringe en omtale af den i et kommende nummer af medlemsbladet. Der som kan anvendes i den sammenhæng. Yderligere oplysninger om håndbogen kan fås ved henvendelse til Henrik Carlsen, KTO, 3347 0617 eller via mailadressen hc@kto.dk. vedlægges en presseorientering

 

Med venlig hilsen

Signe Friberg Nielsen /

Henrik Carlsen