Nyhedsbrev nr. 3 fra: Projekt arbejdsmiljøudvikling (PAU)

28. februar 2003
Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

J.nr.: 4.02.04-16
HC
Direkte tlf. nr.: 3347 0617
28. februar 2003

Nyhedsbrev nr. 3 fra: Projekt arbejdsmiljøudvikling - PAU

Hvad sker der i Projekt ArbejdsmiljøUdvikling (PAU)? Det kan der læses om i vedlagte .nyhedsbrev

PAU er et arbejdsmiljøprojekt, som gennemføres i fire kommuner, som alle har indgået en MED-aftale. Det er Skanderborg Kommune, Blaabjerg Kommune, Vissenbjerg Kommune og Gladsaxe Kommune. Projektet er et PULS-projekt og gennemføres i fællesskab mellem KL og Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO). Læs mere om projektet på hjemmesiden www.personaleweb.dk/pau

I nyhedsbrev nr. 3 kan bl.a. læses om hvordan information, kommunikation og dialog er nøglebegreber når det psykiske arbejdsmiljø skal udvikles og styrkes på arbejdspladsen. Det er en af de vigtige erfaringer i flere af PAU-kommunerne.

Projektet er 3-årigt (2000 -2002), og der er løbende undervejs blive formidlet erfaringer fra projektkommunerne. En nærmere beskrivelse af projektet og de omtalte bilag findes på KTO's og de (amts)kommunale arbejdsgiveres fælles hjemmeside på: http://www.personaleweb.dk/pau. Nyhedsbrevet kan ligeledes hentes eller læses i elektronisk form på denne side.

Nyhedsbrevet er udsendt til samtlige kommuners hovedudvalg/hovedsamarbejdsudvalg/hovedsikkerhedsudvalg.

Der gøres i den forbindelse opmærksom på den afsluttende PAU-konference "Arbejds-miljø i MED-vind", som medlemsorganisationerne tidligere er blevet orienteret om, der afholdes fredag den 21. marts 2003 på Den Kommunale Højskole i Grenaa. Målgruppen er ledere og medarbejderrepræsentanter i kommunernes Hovedudvalg og lokale MED/SU-udvalg samt sikkerhedsrepræsentanter og tillidsrepræsentanter i alle landets kommuner. Desuden deltager lokale og centrale projektdeltagere fra PAU-projektet på konferencen.

Invitation og tilmeldingsblanket er udsendt til formand og næstformand i kommunens Hovedudvalg /Hovedsamarbejdsudvalg den 7. februar 2003. For bestilling af flere invitationer, kontakt venligst Terese Thomsen, KL tlf. 33703830, e-mail tth@kl.dk. Tilmelding til konferencen kan også ske elektronisk på www.personaleweb.dk/7Z57I hvorfra det også er muligt at printe invitation og konferenceprogram.

 

Med venlig hilsen

Signe Friberg Nielsen

Henrik Carlsen