Kommunernes økonomi 2004

13. juni 2003
Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

J.nr.: 9.01-02
JH/jb
Direkte tlf.nr.: 3347 0621
13. juni 2003

 

Vedr.: Kommunernes økonomi 2004

 

Hermed fremsendes indgået d.d. mellem KL og Regeringen. "Aftale om kommunernes økonomi i 2004"

KL's formand Eigil W. Rasmussen har i en kommentar til aftalen udtalt:"I aftalen indgår en realvækst på 875 mio. kroner, svarende til 0,7 pct. Det er en stram vækstramme, der ikke vil giver plads til generelle forbedringer i den kommunale service næste år. Det skyldes, at der i mange kommuner bliver flere skolebørn og flere ældre. Skal der i disse kommuner blive plads til forbedringer på et område, må det finansieres gennem omprioriteringer og effektiviseringer".

Det kan yderligere oplyses,

  • at der i det beregningsmæssige udgangspunkt er taget hensyn til de økonomiske konsekvenser af den højere lønregulering pr. 1. april 2003. Der bliver således kompenseret for merudmøntningen fra reguleringsordningen pr. 1. april 2003 for 2004 og fremover, mens det ikke sker for 2003, 
  • at det over for KTO er oplyst, at reststigningen som hidtil ikke indgår i budgetopskrivningen. Til gengæld er der ikke noget direkte produktivitetskrav. Men det fremgår af aftalen at regeringen og KL er enige om"at nedsætte en fælles arbejdsgruppe, der skal udarbejde en egentlig strategi for effektivisering og bedre økonomistyring for den kommunale sektor". Arbejdsgruppen skal bl.a."gennemføre systematiske evalueringer af effektivitet og økonomistyring i den kommunale sektor".

Med venlig hilsen

Signe Friberg Nielsen /

Jørgen Holst