Inspirationshæfte om "Ledelse på krydsog tværs" samt metodevejledning

24. juni 2003
Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

J.nr.: 5.04.05-06/9
HV
Direkte tlf.nr.: 3347 0618
24. juni 2003

 

Vedr.: Inspirationshæfte om "Ledelse på kryds og tværs" samt metodevejledning

 

Hermed vedlægges to eksemplarer af samt én . Begge publikationer har Amtsrådsforeningen og KTO udarbejdet i samarbejde med et konsulenthold fra Handels-højskolen i Århus. inspirationshæftet "ledelse på kryds og tværs" metodevejledning i at gennemføre undersøgelser om emnet

Publikationernes tilblivelse udspringer af en tidligere gennemførte undersøgelse i Vejle amt. Undersøgelsen blev igangsat for at undersøge ledernes konkrete udfordringer i lyset af de nye og ændrede krav til lokalt lederskab i amtslige institutioner. Udover de mere traditionelle aktiviteter inden for personaleledelse, skal der i stigende grad også løses administrations-, forhandlings- og planlægningsopgaver. 

Undersøgelsen belyste primært ledernes rolle mellem medarbejdere og overordnede inden for social- og sundhedssektorerne, hvoraf der bl.a. skal peges på følgende delresultater:

  • God ledelse begrænses af manglende kvalifikationer,
  • Lederne motiveres af kvalificerede medarbejdere og kvalitet i arbejdet, og
  • Tid er lederens fjende nr. 1.

Til brug for organisationernes samt fagbladenes egen formidling af undersøgelsens resultater er udarbejdet .  vedlagte baggrundsartikel

Undersøgelsens resultater har altså givet anledning til at udarbejde omtalte publikationerne for at så mange som muligt i amterne kan få kendskab til og gøre brug af erfaringer og resultater samt eventuelt selv igangsætte tilsvarende projekter. 

Inspirationshæftet har hele det organisatoriske krydsfelt for lederne som målgruppe og tager udgangspunkt i lederens udfordringer og giver løsningsforslag hertil. Samtidig stilles der debatspørgsmål, som kan styrke dialogen og processen om udvikling af lederrollen. Pjecen vil blandt andet kunne anvendes som udgangspunkt for en debat på personalemøder, seminarer med videre. For at støtte og inspirere den lokale debat om ledernes krydsfelt er udarbejdet et sæt af . OH-plancher

Metodevejledningens målgruppe er primært konsulenter i personaleudviklingsfunktionen i amterne. Den består af en beskrivelse og bearbejdning af de anvendte undersøgelsesmetoder med henblik på, at materialet kan anvendes direkte på egen hånd for andre amter, der ønsker at belyse lignende emner og problemstillinger.

Inspirationshæftet er udsendt til formænd og næstformænd i det øverste MED-udvalg i samtlige amter, mens metodevejledningen kun er sendt til amternes personale- og udviklingsafdelinger.

Der kan rekvireres yderligere eksemplarer af inspirationshæftet ved henvendelse til Anita Sørensen på e-mail as@kto.dk så længe lager haves. Herudover kan inspirationshæftet, OH-plancher samt metodevejledningen downloades gratis på den fælles personalepolitiske hjemmeside www.personaleweb.dk eller fra KTO's hjemmeside www.kto.dk.

 

Med venlig hilsen

Signe Friberg Nielsen /

Henrik Vittrup