KL's orienteringsbreve angående rammeaftalen om socialt kapitel

7. juli 2003
Organisationsudsendelse 

 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

J.nr.: 5.07.01-12 
LF
Direkte tlf.nr.: 3347 0624
7. juli 2003

 

Vedr.: KL's orienteringsbreve angående rammeaftalen om socialt kapitel

KL har den 26. juni 2003 udsendt vedlagte vedrørende lovpakken "Flere i arbejde" pr. 1. juli og dens konsekvenser for rammeaftalen om det sociale kapitel. Baggrunden for KL's informationsskrivelse er omfattende lovændringer, der vil medføre en revision af rammeaftalen om det sociale kapitel. Der skal i medfør af § 23 i rammeaftalen ske en genforhandling af aftalen, der vil blive indledt i august. orienteringsbrev nr. 2003/10

I orienteringsbrevet gennemgås regelændringerne i lovgivningen og der påpeges, at "for personer, der er omfattet af den nye lovpakke, der ansættes fra den 1. juli 2003 gælder rammeaftalen ikke. Derimod er lovene gældende".

Hertil har KTO bemærket, at det fortsat vores opfattelse, at de bestemmelser i rammeaftale om det sociale kapitel, der stifter rettigheder for medarbejderen, repræsentanter for medarbejderne og den forhandlingsberettigede organisation, fortsat er gældende og skal fortolkes og anvendes i lyset heraf.

Efter KTO's henvendelse har KL den 7. juli 2003 udsendt vedlagte orienteringsbrev nr.2003/11 til kommunerne.

KTO vil naturligvis søge at få gennemført forhandlingerne om rammeaftalen om socialt kapitel tilpasset til den nye lovgivning hurtigst muligt. Indtil det er sket, skal KTO anbefale, at organisationerne i relation til muligheder for medarbejderinddragelse, orientering og forhandlingsadgang forholder sig som hidtil efter rammeaftalen.

Eventuelt spørgsmål kan rettes til Lisbeth Færch, KTO på tlf. 33 47 06 24.

Med venlig hilsen
Signe Friberg Nielsen
Lisbeth Færch