Ændring af ferieaftalen

26. maj 2004
Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

J.nr.: 5.10.01-02
heb
Direkte tlf.nr.: 3347 0627
26. maj 2004
 

Vedr.: Ændring af ferieaftalen

Hoslagt fremsendes til orientering . Ændringerne går hovedsagelig ud på, at der er kommet flere muligheder for at få udbetalt forældede feriepenge, første gang i perioden fra den 1. maj 2004 til den 30. september 2004. Protokollat om ændring af den kommunale/amtskommunale ferieaftale

  • Kort fortalt drejer det sig om, at feriepenge, der ikke er hævet af den ansatte inden udløbet af ferieåret, nu kan udbetales efter ferieårets afslutning i 4 situationer:
  • Hvis beløbet højst udgør 1.500 kr. efter fradrag af skat mv., skal arbejdsgiver, FerieKonto eller feriekortadministrator i visse situationer udbetale beløbet ved ferieårets udløb.
  • Hvis beløbet er mindre end 3.000 kr. efter fradrag af skat mv., kan den ansatte senest den 30. september efter ferieårets udløb søge om at få beløbet udbetalt, hvis beløbet vedrører ferie, som er afholdt i ferieåret i et ansættelsesforhold. Den ansatte skal udfylde en blanket ved ansøgning.
  • Hvis beløbet vedrører ferie, som stammer fra den 5. ferieuge, kan den ansatte senest den 30. september efter ferieårets udløb søge om at få beløbet udbetalt uanset beløbets størrelse. Den ansatte skal udfylde en blanket ved ansøgning. Hvis den ansatte har fået visse former for offentlige ydelser, vil der dog ske modregning i feriepengene.
  • Hvis beløbet vedrører ferie, som stammer fra et ansættelsesforhold, der er ophørt senest ved ferieårets udløb, kan den ansatte senest den 30. september efter ferieårets udløb søge om at få beløbet udbetalt uanset beløbets størrelse. Den ansatte skal udfylde en blanket ved ansøgning. Hvis den ansatte har fået visse former for offentlige ydelser, vil der dog ske modregning i feriepengene.

Med venlig hilsen

Jørgen Holst
Henning Bickham