Høring over udkast til bekendtgørelse om ferie med tilhørende vejledning

28. oktober 2004
Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

J.nr.: 4.02.06-02
heb
Direkte tlf.nr.: 3347 0627
28. oktober 2004
 

Vedr.: Høring over udkast til bekendtgørelse om ferie med tilhørende vejledning

Arbejdsdirektoratet har fremsendt med tilhørende vejledning til høring i KTO.

Af direktoratets brev fremgår det, at der er tale om en sammenskrivning af tidligere bekendtgørelser om ferie.

Herudover er der tale om nogle få ændringer af gældende regler, idet direktoratet har fundet anledning til at ændre reglerne om udbetaling af feriepenge, når lønmodtageren har haft en feriehindring. Der er således, jf. udkastets § 24, stk. 1, tilføjet 2 yderligere feriehindringer.

Yderligere er bagatelgrænsen for, hvornår arbejdsgiver, Feriekonto mv. skal udbetale feriepenge blevet hævet til 50 kr., jf. udkastets § 26, stk. 3.

Desuden er der indskrevet en ansvarsregel i bekendtgørelsen, så arbejdsgiver mv. i forskellige situationer ikke kan udbetale feriepenge til lønmodtageren med frigørende virkning.

Endelig er der i udkastet foretaget nogle redaktionelle ændringer.

Arbejdsdirektoratet skal have KTO's bemærkninger til udkastet senest den 12. november 2004, hvorfor medlemsorganisationernes eventuelle bemærkninger skal være KTO i hænde senest onsdag den 10. november 2004 kl. 15.00.

Med baggrund i Arbejdsdirektoratets beskrivelse af de i udkastet indeholdte ændringer burde udkastet efter sekretariatets vurdering ikke umiddelbart give anledning til bemærkninger.

Med venlig hilsen
Jørgen Holst
Henning Bickham

vedlagte udkast til bekendtgørelse om ferie