Stillingtagen til KTO-forliget

28. februar 2005
Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

J.nr.: 7.04-4
HKB
Direkte tlf.nr.: 3347 0625
28. februar 2005

Vedr.: Stillingtagen til KTO-forliget

KTO’s forhandlingsudvalg har besluttet, at organisationernes stillingtagen til KTO-forliget skal være sekretariatet i hænde

senest fredag den 8. april 2005 kl. 10.00.

KTO’s bestyrelse vil herefter på et ekstraordinært møde mandag den 11. april 2005 kl. 9.00 tage stilling til, hvorvidt KTO-forliget er godkendt.

KTO skal opfordre medlemsorganisationerne til løbende at meddele KTO resultatet af eventuelle urafstemninger eller stillingtagen i kompetent forsamling.

Proceduren for KTO-forligets godkendelse fremgår af § 17, stk. 4, i KTO’s vedtægter, der lyder således:

”Efter organisationernes stillingtagen tager bestyrelsen stilling til, hvorvidt resultatet af forhandlingerne i en generel overenskomst- og aftalefornyelsessituation er godkendt.

Bemærkning:

Såfremt det på bestyrelsesmødet konstateres, at der mellem LO-, FTF- og AC-valggrupperne er enighed om at godkende KTO-forliget, meddeler KTO de kommunale arbejdsgivere, at KTO-forliget er vedtaget. Dette medfører ikke, at organisationer, der ikke kan tiltræde KTO-forliget af den grund bliver forpligtet af KTO-forliget.
Såfremt der på bestyrelsesmødet ikke er enighed mellem de nævnte valggrupper om at godkende KTO-forliget, træffer bestyrelsen beslutning om det videre forløb.”

KTO skal endelig gøre opmærksom på, at en virkning af, at KTO’s endelige stillingtagen til KTO-forliget sker den 11. april 2005 er, at lønstigninger som følge af løntrinsprojektet tidligst kan frigøres med lønudbetalingen ultimo april 2005, idet skæringsdatoen for denne lønkørsel ifølge det oplyste er den 18. april 2005. Skæringsdatoen for lønkørsel i den efterfølgende måned er oplyst til den 19. maj 2005. Det er endvidere en betingelse for udbetalingen, at den enkelte overenskomst/aftale eller godkendt protokollat om løntrins-projektet er den lønanvisende myndighed (amtet/kommune/institution) i hænde, jf. KTO-forligets pkt. 8.

 

Med venlig hilsen

Jørgen Holst

Helle Basse