Sag for paritetisk nævn - funktionsløn for arbejde i integrerede afsnit, Psykiatrisk Center i Vestsjællands Amt

5. september 2005
Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

J.nr.: 5.02.25-05/5
HW
Direkte tlf.nr.: 3347 0625
5. september 2005

Vedr.: Sag for paritetisk nævn - funktionsløn for arbejde i integrerede afsnit, Psykiatrisk Center i Vestsjællands Amt

Den 5. september 2005 afholdtes niveau 4 forhandling i paritetisk nævn efter § 17, stk. 4 i aftalen om ny løndannelse vedrørende funktionsløn til plejere og social- og sundhedsassistenter ved Psykiatrisk Center, Birkehus Nord og Syd, i Vestsjællands Amt.

Ved niveau 3-forhandlingen mellem FOA og Amtsrådsforeningen den 17. december 2004 kunne parterne ikke opnå enighed. FOA indbragte herefter sagen for det paritetiske nævn.

Tvisten vedrører:

Før marts 2003 fungerede Birkehus Nord og Syd, som almindelige åbne afsnit. Efter marts 2003 har Birkehus Nord og Syd modtaget mere behandlingskrævende patienter fra lukkede sikrede afdelinger.

Af Amtsrådsforeningens overenskomst for social- og sundhedspersonale fremgår, at der ydes funktionstillæg til ansatte ved lukkede sikrede afdelinger. Ligeledes er der som et vejledende kriterium for lokale aftaler om funktionsløn fremhævet funktioner vedrørende arbejdet med særligt behandlingskrævende patientgrupper (skærmede enheder).

Amtsrådsforeningen foreslog under niveau 3-forhandlingen, at der genoptages lokale forhandlinger med henblik på udmøntning af kvalifikationsløn til udvalgte medarbejdere. Alternativt foreslog Amtsrådsforeningen, at der optages lokale forhandlinger om indgåelse af en resultatlønsaftale.

FOA har heroverfor foreslået, at der ydes et minimumsfunktionslønstillæg til alle plejere og social- og sundhedsassistenter, der arbejder i integrerede afsnit i Birkehus Nord og Syd.

Ved niveau 4-forhandlingen den 5. september 2005 kunne enighed ikke opnås, jf. .vedlagte protokollat

Under forhandlingerne i paritetisk nævn konstaterede parterne, at sagen ikke vedrører acontoløn eller centralt aftalte tillæg uden beløbsgrænse. Nævnet kan derfor ikke indkalde en opmand med henblik på en endelig afgørelse i sagen, jf. § 17, stk. 4 i aftale om ny løndannelse.

 

Med venlig hilsen

Jørgen Holst

Henrik Würtzenfeld