Nyt værktøj til kompetenceafklaring

29. september 2005
Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

J.nr.: 5.05.05-15
HV
Direkte tlf.nr.: 3347 0614
29. september 2005

Vedr.: Nyt værktøj til kompetenceafklaring

I sammenhæng med den forestående kommunalreform har det personalepolitiske samarbejde mellem KL og KTO fået udviklet et nyt personalepolitisk og elektronisk værktøj som er tilgængelig på www.kompetenceweb.dk. Det nye værktøj der resultere i et personligt kompetencekort kan bidrage til systematisk at afklare faglige og personlige kompetencer og ønsker til fremtidigt jobindhold.

På kompetencekortet står der:

  • Stamoplysninger om medarbejderen – blandt andet alder, uddannelsesbaggrund, stillingsbetegnelse, anciennitet, særlige erfaringer mv.
  • Medarbejderens 3 faglige og 5 personlige kernekompetencer.
  • Medarbejderens ønsker til fremtidigt jobindhold.
  • Og evt. medarbejderens vision for sit fremtidige arbejdsliv.

Værktøjet indeholder fire forskellige metoder til kompetenceafklaring. Alle fire metoder kan bruges uden konsulentbistand. Uanset hvilken af metoderne der vælges til kompetenceafklaring, bliver resultatet af afklaringen automatisk overført til medarbejderens eget kompetencekort.

Kompetencekortet kan med fordel tage udgangspunktet i en drøftelse mellem leder og medarbejdere, fx i forbindelse med en MUS-samtale. På baggrund af samtalen underskriver både leder og medarbejder kompetencekortet. Lederen får først kompetencekortet at se i sammenhæng med samtalen. Indtil da kan medarbejderen gå ind og redigere i sit kompetencekort og drøfte det med fx kolleger eller familie, uden at lederen kan se kortet eller de eventuelle ændringer medarbejderen foretager.

KTO’s projektleder har været Dorthe Storm Meier fra DKK. Ønskes yderligere oplysninger om projektet træffes Dorthe Storm Meier på e-mail dsm@dkk.dk eller på telefon 3370-1311.

 

Med venlig hilsen

Jørgen Holst

Henrik Vittrup