Løntrinsprojekt - konsekvenser for regulering af rådighedsløn og lokale forhold

16. januar 2006
Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 134.12
HEB
Direkte tlf.nr.: 3347 0627
16. januar 2006

Vedr.: Løntrinsprojektet - konsekvenser for regulering af rådighedsløn og lokale forhold

KTO har med KL og de øvrige (amts)kommunale arbejdsgiverparter drøftet en række forskellige spørgsmål om rækkevidden af det ved OK-05 aftalte løntrinsprojekt i forhold til regulering af tjenestemandspension, men også i forhold til blandt andet rådighedsløn og lokale aftaler.

Forholdene vedrørende tjenestemandspension mv. blev afhandlet medio 2005 og er blandt andet indarbejdet i de mellem de (amts)kommunale arbejdsgiverparter og KTO indgåede lønjusteringsaftaler.

De fortsatte drøftelser mellem parterne vedrørende blandt andet regulering af rådighedsløn for tjenestemænd har nu resulteret i enighed om, at de pågældende rykkes et løntrin, som det fremgår af vedlagte , som KL udsender i begyndelsen af uge 3.information til kommunerne

Om lokale lønaftaler fremgår det af informationen blandt andet, at en lokal vurdering af, om løntrinsprojektet skal slå igennem på en lokal aftale, må bero på, om den samlede aflønning ville være forhøjet, hvis der i stedet var aftalt traditionelle generelle lønstigninger.

Til orientering vedlægges , som der er henvist til i ovennævnte information til kommunerne.KL's orienteringsbrev nr. 2005:57/29

Der skulle hermed umiddelbart være gjort endeligt op med de forskellige spørgsmål af løntrinsprojektets afledte virkninger.

 

Med venlig hilsen

Jørgen Holst\

Henning Bickham