Forhøjelse af nettopræmiebetalingen i den fælleskommunale gruppelivsforsikring

28. februar 2006
Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 349.10
HEB
Direkte tlf.nr.: 3347 0627
28. februar 2006

Vedr.: Forhøjelse af nettopræmiebetalingen i den fælleskommunale gruppelivsforsikring

KTO og de (amts)kommunale arbejdsgiverparter har aftalt en væsentlig forhøjelse af nettopræmiebetalingen i forhold til den indgåede aftale om gruppelivsforsikring for tjenestemænd og visse andre ansatte. Således stiger nettopræmiebetalingen pr. 1. april 2006 fra 106,39 kr. til 170,43 kr. pr. måned. Gruppelivsforsikringen forbliver i øvrigt uændret.

Præmieforhøjelsen er en konsekvens af, at det ved OK-05 blev konstateret og aftalt, at ansattes udtræden af gruppelivsforsikringen som følge af udbygningen af ikke fuldt udbyggede pensionsordninger sker med virkning fra 1. april 2006. Præmien for de ansatte, der fremtidig er omfattet af ordningen, forhøjes samtidig med et beløb svarende til det provenu, der opstår ved, at ordningen omfatter et færre antal ansatte.

På kort sigt er den forhøjede nettopræmiebetaling alene medvirkende til, at dækningen i gruppelivsforsikringen kan opretholdes uændret på det nuværende niveau. Uden en præmieforhøjelse ville det have været vanskeligt at opretholde de nuværende dækninger til fx dødsfaldssum og kritisk sygdom.

Sidstnævnte skyldes, dels at den gennemsnitlige alder for de forsikrede har været stigende med en dermed stigende skadesprocent, dels at de ca. 30.000 lønmodtagere, der udtræder af ordningen pr. 1. april 2006, er yngre mennesker, hvorfor gennemsnitsalderen for de tilbageværende medlemmer af ordningen stiger kraftigt.

Det er dog KTO's vurdering, at den aftalte præmieforhøjelse på lidt længere sigt og formentlig allerede om et par år også vil kunne danne grundlag for, at der kan aftales forbedringer af gruppelivsforsikringen.

Dækninger og præmie fremgår i øvrigt altid af Forenede Gruppelivs hjemmeside www.fg.dk.

 

Med venlig hilsen

Jørgen Holst/

Henning Bickham