Parternes UddannelsesFællesskab (PUF) - status og markedsføring

16. maj 2006
Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 252.10
HC
Lokalnr.: 3347 0617
16. maj 2006

Vedr.: Parternes UddannelsesFællesskab (PUF) - status og markedsføring

KTO ønsker med denne status for PUF at udvide kendskabet til og formidle de resultater, der er opnået i PUF, samt at anmode medlemsorganisationerne om at være behjælpelig med at styrke markedsføringen af PUF og dets produkter.

Markedsføring af PUF's uddannelser
Som led i markedsføringsstrategien har PUF et ønske om:

  • en tættere kontakt mellem PUF og de ansvarlige for TR/undervisning m.v. i organisationerne,
  • løbende meldinger fra organisationerne om (større) arrangementer/events, hvor PUF kan orientere om parternes uddannelsesaktiviteter, fx med oplæg, en stand, eller blot materialer om uddannelsen til deltagerne, og
  • at PUF-materiale lægges på organisationernes hjemmesider og sendes med ud, når organisationerne i øvrigt udsender uddannelsesmateriale til de relevante kontakter.

Der vedlægges til orientering og brug for markedsføring/informationsformidling om PUF-uddannelsen:

  • Ny om alle PUF's uddannelsestilbudoverordnet folder
  • Postkort
  • "Arbejdsmiljø i kommuner og amter"Indstik om PUF-håndbogen
  • Foldere om og samt om de temadage og opfølgningsdage som PUF aktuelt udbyder.MED-Arbejdsmiljøuddannelsen nyhedsbrev

Rekvirering af foldere, nyhedsbrev og andet materiale kan ske ved henvendelse til udviklingskonsulent Britt Jelsbak fra PUF-administrationen, tlf.: 96 30 32 94, e-mail bj@cok.dk.

PUF vil i forbindelse med etablering af kontaktnet vende tilbage med et tilbud om et åbent arrangement/dialog mellem PUF og de ansvarlige for TR/undervisning mv. i organisationerne.

Det er tillige Britt Jelsbak, som organisationerne bedes rette henvendelse til, om arrangementer, hvor det vil være relevant at markedsføre parternes uddannelser, samt meddele kontaktpersoner til, som så fremover vil modtage brochurer og markedsføringsmateriale mv.

Generelt
Med udgangen af 2005 har PUF gennemlevet sit andet hele forretningsår. PUF har udarbejdet vedlagte , hvor der bl.a. gøres status over kursussalg, underviser-korps og enkelte særlige tiltag af betydning for PUF.årsberetning

Der er afviklet 473 kurser eller kursusmoduler samt 25 materialepakker i PUF-regi i 2005, svarende til 1.184 kursusdage, eller en fremgang på 4 % i forhold til 2004.

Aktivitetsstigningen dækker over et stigende salg på arbejdsmiljøuddannelsen og tema-dage, medens salget af MED-kurser har været stort set ens i de to år, og et lille fald i SU-kurser.

Arbejdsmiljøuddannelsen
I 2005 er der solgt 80 arbejdsmiljøkurser og yderligere solgt materialer til 25 kurser, hvor PUF ikke er udbyder. PUF placerer sig dermed som en af de 2 - 3 største udbydere af arbejdsmiljøuddannelse i landet.

Hvert år udarbejdes en lovpligtig evaluering af arbejdsmiljøuddannelsen som indsendes til Arbejdstilsynet. Tilfredsheden med kurserne og underviserne har generelt været høj, og der er en klar tendens til at besvarelserne bevæger sig fra "I nogen grad tilfreds" til "I høj grad tilfreds". af tilfredsheden med uddannelsen i 2005, set i relation til 2004, er vedhæftet som bilag.En kort sammenfatning

MED-uddannelsen mv.
Der er registreret 329 moduler af MED-uddannelserne, hvoraf grund- og samarbejdsmodulerne alene tegner sig for lidt over 300 moduler. For SU-uddannelsens vedkommende er der registreret 39 kurser.

PUF's MED- og SU-uddannelser har i lighed med arbejdsmiljøuddannelsen været under-lagt en løbende evaluering eller tilfredshedsmåling. Tilbagemeldingerne viser også her, at der generelt er en høj tilfredshed med kurserne, materialerne og underviserne. Også her kan genkendes samme bevægelse i graden af tilfredshed som for arbejdsmiljøuddannelsen.

En kort sammenfatning af tilfredsheden med MED- og SU-uddannelserne i 2005 set i forhold til 2004, fremgår også af ovennævnte som bilag.

Øvrige uddannelser
Såvel FFU-uddannelsen (FællesForhandlerUddannelsen), som byggekoordinatorkurserne er udfaset som følge af et vigende salg. Derimod har der været stigende efterspørgsel ef-ter temadage.

Opmærksomheden henledes særligt på den nyudviklede temadag om arbejdsbetinget stress, som er udbudt for at understøtte MED og SU-udvalgenes arbejde med udarbejdelse af retningslinier om identificering, håndtering og forebyggelse af arbejdsbetinget stress.

Udvikling af PUF
PUF har igangsat anden fase af et udviklingsprojekt, der skal ruste uddannelsen til de nye udfordringer som følge af opgave og strukturreformen, revidere markedsføringsstrategien - jf ovennævnte - samt udvikle MED-uddannelsen mv.

Udvikling af MED-uddannelsen
I forhold til udvikling af MED-uddannelsen har PUF anmodet et konsulentfirma om at gennemføre en udviklingsproces og komme med forslag til udvikling af ny MED-Uddannelse.

Udgangspunktet og forudsætningerne for arbejdet med er:

  • At de eksisterende aftaler mellem KL, ARF og KTO for MED-uddannelsen skal kunne praktiseres.
  • At PUF skal have den centrale rolle i leverancen af modellen.
  • At modellen skal sikre og understøtte muligheden for niveaudelt gennemførelse af uddannelsen.

Denne proces og udvikling vil foregå hen over sommeren og efteråret 2006, med henblik på udbud af den nye uddannelse pr. 1. januar 2007.

Alle vedlagte materialer til denne udsendelse forefindes elektronisk på under medlemsudsendelser, lige som der kan findes yderligere information om uddannelserne på www.puf-uddannelser.dk.

 

Med venlig hilsen

Jørgen Holst /

Henrik Carlsen