Vejledning om integrations- og oplæringsstillinger

22. august 2006

Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 523.39
HH
Direkte tlf.nr.: 3347 0624
22. august 2006
 

Vedr.: Vejledning om integrations- og oplæringsstillinger

I marts 2006 indgik KL, Amtsrådsforeningen og KTO en aftale om integrations- og oplæringsstillinger. Aftalen trådte i kraft den 1. april 2006.

Aftalen indebærer, at der i kommuner, amter og regioner er skabt en ny stillingskategori - integrations- og oplæringsstillinger. Det særlige ved stillingskategorien er, at grupper med manglende danske sprogkundskaber og/eller manglende faglige kompetencer får en mulighed for at blive ansat i et ordinært job, hvor der i op til et år indgår et oplærings- og opkvalificeringsforløb i mindst 20 pct. af arbejdstiden.

I tilknytning til indgåelse af aftalen aftalte parterne snarest at udarbejde en vejledning om integrations- og oplæringsstillinger, som kan understøtte og inspirere til anvendelse af aftalen.

Der vedlægges et antal eksemplarer af "Vejledning om integrations- og oplæringsstillinger".

I vejledningen beskrives indholdet i aftalen, og der gives råd og eksempler på håndteringen af de forskellige spørgsmål, som ansættelse på integrations- og oplæringsvilkår giver anledning til, fx om udarbejdelse af udviklingsplan, rekruttering, samarbejde med andre offentlige myndigheder mv.

Vejledningen er ligeledes udsendt til kommuner og amter/regioner samt til det øverste medindflydelses- og medbestemmelsesudvalg i kommunerne og amterne.

Yderligere eksemplarer af vejledningen vil kunne downloades gratis på www.personaleweb.dk eller på www.kto.dk.

Der er ikke mulighed for at bestille yderligere trykte eksemplarer af vejledningen.

I forbindelse med aftaleindgåelsen aftalte parterne at evaluere aftalen efter 3 år. Med henblik på denne evaluering, og for løbende at kunne følge aftalens anvendelse og erfaringerne i den forbindelse, opfordres medlemsorganisationerne til løbende at indsende eksempler på aftalens anvendelse i form af fx aftaler om vilkår i forbindelse med oprettelse af integrations- og oplæringsstillinger, konkrete ansættelsesaftaler, udviklingsplaner mv.

Med venlig hilsen
Jørgen Holst
Henrik Højrup Hansen