Fraværsstatistik

18. september 2006
Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 274.4
VP
Direkte tlf.nr.: 3347 0626
18. september 2006
 

Vedr.: Fraværsstatistik
 

KTO kan orientere om, at såvel Det Fælleskommunale Løndatakontor (FLD) som Danmarks Statistik (DS) er undervejs med udarbejdelsen af fraværsstatistik for den (amtskommunale sektor.

FLD forventes således i september/oktober måned 2006 for første gang at udsende en fraværsstatistik for den (amts)kommunale sektor 2005. Statistikken forventes bl.a. at indeholde oplysninger om fravær fordelt på f.eks. fraværsårsager, alder, køn og personale-kategorier.

Fraværsstatistikken i DS' regi udvikles i 3 faser. Ultimo 2005 udsendtes for første gang en fraværsstatistik for den statslige sektor. Statistikken blev korrigeret i marts 2006. Ultimo 2006 offentliggøres for første gang en fraværsstatistik for såvel den (amts)kommunale og den statslige sektor. Endelig offentliggøres ultimo 2007 for første gang en fuldt dækkende fraværsstatistik, som også indeholder den private sektor.

DS' statistikker for de 3 sektorer vil så vidt muligt være udarbejdet efter de samme principper. Statistikkerne indeholder bl.a. oplysninger om fraværsprocenter fordelt på fraværsårsager og køn/arbejdsfunktion/uddannelse.

Med venlig hilsen
Jørgen Holst
Vibeke Pedersen