Udmøntning af udmøntningsgaranti i 2006

11. oktober 2006

Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 75.56
HW
Direkte tlf.nr.: 3347 0625
11. oktober 2006

Vedr.: Udmøntning af udmøntningsgaranti i 2006


KTO orienterede i brev af 30. august 2006 medlemsorganisationerne om, at KTO den 9. maj 2006 har rettet henvendelse til KL, Amtsrådsforeningen og H:S med henblik på en drøftelse af, hvorledes det i lyset af kommunalreformen kan sikres, at det enkelte amt/kommune har opfyldt udmøntningsgarantien inden årets udgang.

I brevet af 30. august 2006 blev organisationerne bedt om evt. bemærkninger til de skitserede løsninger. Det kan oplyses, at KTO ikke modtog bemærkninger. KTO har på vegne af medlemsorganisationerne på den baggrund drøftet de konkrete løsningsforslag videre med Amtsrådsforeningen, H:S og KL.

Amtsrådsforeningens område
Til orientering vedlægges Amtsrådsforeningens personaleadministrative information af 27. september 2006  vedrørende udmøntningsgarantien.

Amtsrådsforeningens personaleadministrative information svarer til det løsningsforslag, der blev præsenteret i KTO's brev af 30. august 2006.

H:S
Til orientering vedlægges svar af 5. oktober 2006 fra H:S på KTO's brev af 9. maj 2006. Brevet svarer i indhold til den løsningsmodel, der er fundet med Amtsrådsforeningen.

KL
I KTO's brev af 30. august 2006 til medlemsorganisationerne blev der orienteret om, at KL har tilkendegivet, at den nye sammenlægningskommune indtræder i forpligtelsen til at opfylde udmøntningsgarantien for 2006. Dette gælder også i forhold til kommuner, der deles i forbindelse med kommunalreformen.

I brevet blev endvidere peget på en særlig problemstilling vedrørende Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune, hvor en større gruppe af ansatte, der er omfattet af udmøntningsgarantien i 2006 pr. 1. januar 2007 overføres til staten.

I lyset heraf har KTO på vegne af organisationerne søgt at opnå en løsning for disse to kommuner svarende til løsningen med Amtsrådsforeningen.

KL har imidlertid tilkendegivet, at KL ikke for så vidt angår Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune, er indstillet på en løsning svarende til løsningen på Amtsråds-foreningens område. En række større organisationer i KTO-FS har peget på, at KTO's eventuelle videre drøftelser på vegne af organisationerne med KL herefter afventer opgørelserne efter § 6, stk. 4 i aftalen om udmøntningsgaranti til lokal løndannelse over forbruget i udmøntningsgarantierne i de 2 kommuner.

 

Med venlig hilsen

Jørgen Holst /

Henrik Würtzenfeld