Udpegning af opmand til paritetiske nævn

28. november 2006

Organisationsudsendelse 



Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 494.10
HW
Direkte tlf.nr.: 3347 0625
28. november 2006

Vedr.: Udpegning af opmand til paritetiske nævn
 

KTO-FS og løndirektørkredsen for KL og Danske Regioner drøftede på møde den 24. november 2006 en fælles udpegning af en opmand for de paritetiske nævn, der er nedsat i henhold til aftaler om lokal løndannelse.

Af interessetvistbestemmelserne i aftalerne om lokal løndannelse fremgår, at en opmand efter anmodning fra begge eller den ene af parterne kan tiltræde det paritetiske nævn. Opmanden kan tiltræde i sager, hvor der ikke kan opnås enighed i nævnet vedrørende en af arbejdsgiverne fastsat acontoløn eller om fastsættelse af et tillæg, hvor der i overenskomsten efter lokal aftale skal ydes et tillæg.

Af § 8, stk. 2 i den fælles forretningsorden for de paritetiske nævn fremgår, at parterne i de 15 aftaler om lokal løndannelse i fællesskab udpeger en opmand, som kan tiltræde alle 15 nævn. Udpegningen sker for en overenskomstperiode ad gangen. Hvis der ikke kan opnås enighed om at udpege en bestemt person, anmodes forligsinstitutionens formand om at udpege denne.

Af § 8, stk. 7 fremgår desuden, at udgifterne til opmanden i den konkrete sag dækkes ligeligt af parterne i henhold til stk. 3 i bestemmelsen om interessetvister i den respektive aftale.

Forretningsorden for paritetiske nævn vedrørende konfliktløsning i sager angående ny/lokal løndannelse vedlægges til orientering.

Der var på FS/løndirektørmødet enighed om at foreslå, forligsmand Mette Christensen udpeges som fælles opmand for den resterende overenskomstperiode.

Organisationerne i FS meddelte løndirektørkredsen, at KTO i lyset heraf vil indhente organisationernes bemærkninger hertil, og at KL og Danske Regioner, såfremt organisationer kan godkende udpegningen, på vegne af arbejdsgiverne og organisationerne, retter henvendelse til Mette Christensen, og forespørger om hun vil udpeges som fælles opmand for de paritetiske nævn.

Organisationerne bedes seneste den 11. december 2006 meddele KTO, såfremt organisationen har bemærkninger til at forligsmand Mette Christensen vælges som fælles opmand for den resterende overenskomstperiode.

Med venlig hilsen
Jørgen Holst
Henrik Würtzenfeld