Aktuelle projektaktiviteter i relation til integration og mangfoldighed

12. marts 2007
Organisationsudsendelse 


KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 186.49
HV
Direkte tlf.nr.: 3347 0614
12. marts 2007
 

Vedr.: Aktuelle projektaktiviteter i relation til integration og mangfoldighed
 

I det følgende er opsummeret hvilke aktiviteter KTO er i færd med at forberede eller har medvirket til at iværksætte for at skærpe opmærksomheden omkring udfordringen med integration og mangfoldighed.

Projektaktiviteterne spænder vidt og det afspejler, at der for kommunale som regionale arbejdspladser skal være mange strenge at spille på, når forskellighed i personalesammensætningen anvendes aktivt til rekruttering m.v.

Projekter aftalt med KL:
Inden for rammerne af det personalepolitiske samarbejde med KL er det blevet besluttet at iværksætte 6 nye projekter under temaet: Integration og mangfoldighed.

Projekterne ventes at komme i gang i indeværende måned. Emnemæssigt spænder projekterne fra fokus på integration af etniske minoriteter til en mere generel tilgang med fokus på udvikling af personalets mangfoldighed:

  • Integrations- og oplæringsstillinger- projektet har til formål at fremme det lokale partssamarbejdes kendskab til og anvendelse af KTO-aftalen om integrations- og oplæringsstillinger, således at arbejdspladserne tilskyndes til at anvende aftalen ved rekruttering og fastholdelse af navnlig etnisk minoriteter.
  • Mentorordninger for danskere med anden etnisk baggrund- projektet har til formål at overvåge og opsamle de gode erfaringer fra afsluttede som igangværende projekter om mentorordninger med henblik på at omsætte og videreformidle disse til en kommunal sammenhæng.
  • Kultur og mangfoldighed på arbejdspladsenhar til formål at undersøge, hvad der i en organisationskultur hæmmer og i særdeleshed fremmer accept og brug af mangfoldige kompetencer. Den indhentede viden vil danne baggrund for udvikling af redskaber, som kan fremme en mangfoldig virksomhedskultur.
  • Effekter ved mangfoldighedsledelseer et projekt der har til formål at udvikle en målemetode, så det bliver muligt at opgøre effekten af at praktisere mangfoldighedsledelse. At dokumentere effekten af mangfoldighedsledelse vil være nyt, og kan forhåbentlig øge incitamentet for strategisk at arbejde med udvikling af mangfoldighed.
  • Kvinder i karriere- Det er projektets formål at øge opmærksomheden på det ledelsesmæssige potentiale kvinder allerede står for i kommunerne, således at flere kvinder får lyst til at søge toplederstillinger, og de ansættelsesansvarlige får mod på at ansætte kvinder i topledelsen.
  • Flere mænd i kommunerne- Det er formålet at udvikle ideer og metoder, som kan inspirere kommunale arbejdspladser til at arbejde målrettet og systematisk med at rekruttere og fastholde flere mandlige ansatte inden for omsorgssektoren.

Projekterne koordineres således, at der ikke sker unødige overlap samtidig med, at de erfaringer der løbende indhøstes i de enkelte projekter indbyrdes kan blive til gavn for hinanden. Formidlingsindsatsen for projekterne udmøntes via én samlet strategi. I den nærmeste fremtid vil omtale af projekterne forefindes på www.personaleweb.dk.

Andre projekter:
Ultimo februar er der til Danske Regioner (DR) fremsendt et skitseforslag til et projekt, som kan være understøttende for integrationsindsatsen på i regionerne. DR overvejer pt. forslaget.

Fra Integrationsministeriets mangfoldighedsprogram har CABI's - Center for Aktiv Beskæftigelsesindsats - netop opnået økonomisk støtte til MOVE-projektet: "Mangfoldig-hedsledelse i offentlige virksomheder". KTO indgår i styregruppen, og har støttet ansøgningen. Læs mere om projektet på www.personaleweb.dk.

Jobbørs:
Endelig kan der oplyses om, at KTO tager del i planlægning og afvikling af "Jobbørs for rekruttering af etniske minoriteter", som afholdes den 26. marts 2007 på Nationalmuseet. Jobbørsen er et særligt tilbud til nydanskere, men alle er velkomne og der er gratis adgang. Jobbørsen afvikles i samarbejde med Personalestyrelsen, KL, Finanssektorens Arbejdsgiverforening, Finansforbundet, CFU, Foreningen Nydansker og Integrationsministeriet. For yderligere information om arrangementet henvises til www.foreningen-nydansker.dk.

Yderligere information om aktiviteterne:
For yderligere information om de omtalte aktiviteter bedes henvendelser rettet til Henrik Vittrup hv@kto.dk eller pr. telefon på 3347-0614.

Med venlig hilsen
Jørgen Holst
Henrik Vittrup