KTO’s høringssvar på udkast til forslag til ændring af lov om kommunernes styrelse og lov om regioner og nedlæggelse af amtskommunerne, Hovedstadens..

13. september 2007

Organisationsudsendelse 




Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 1125.8
HH
Direkte tlf.nr.: 3347 0624
13. september 2007

Vedr.: KTO's høringssvar på udkast til forslag til ændring af lov om kommunernes styrelse og lov om regioner og nedlæggelse af amtskommunerne, Hovedstadens Udviklingsråd og Hovedstadens Sygehusfællesskab

Vedlagt fremsendes til orientering KTO's høringssvar af d.d. på Indenrigs- og Sundhedsministeriets udkast til forslag til ændring af lov om kommunernes styrelse og lov om regioner og nedlæggelse af amtskommunerne, Hovedstadens Udviklingsråd og Hovedstadens Sygehusfællesskab. Høringssvaret er udarbejdet efter høring i KTO-FS.

Udkastet til lovforslag indeholder 2 dele.

Dels et forslag til ændring af den kommunale styreform, således at en eksisterende forsøgsordning (Skanderborgmodellen) gøres permanent og tilgængelig for alle kommuner uden forudgående tilladelse.

Og dels - som opfølgning på økonomiaftalen for 2007 - et forslag til en bemyndigelse til Indenrigs- og Sundhedsministeren til at udstede bindende regler for beregning og afgivelse af kontrolbud i forbindelse med kommuner og regioners konkurrenceudsættelse (i modsætning til de vejledende regler, der gælder i dag).

Indenrigs- og Sundhedsministeriets udkast til lovforslag vedlægges.

I høringssvaret anføres det, at KTO ikke har bemærkninger til den del af lovforslaget, der vedrører styreformen.

For så vidt angår den anden del af lovforslaget om kontrolbud, ytres betænkelighed ved, at der gives ministeren en så vidtgående bemyndigelse på et punkt, der af så vital betydning for kommunernes konkurrence med private aktører. Herudover bemærkes det, at KTO er bekymret for, om de nye bindende, og evt. strengere regler, vil gøre det vanskeligere/væsentlig mere besværligt for kommunerne qua kontrolbud, fortsat at udføre opgaver i eget regi, alene fordi reglerne om afgivelse af kontrolbud er komplicerede og strenge.

Endelig henvises til evt. høringssvar fra LO, FTF og AC.

Med venlig hilsen
Jørgen Holst
Henrik Højrup Hansen