Høringssvar på udkast til lovforslag til ændring af lov om retsforholdet mellem arbejdsgivere og funktionærer (administrative lettelser på på funkti..

8. oktober 2007

Organisationsudsendelse 




Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 1163.8
HH
Direkte tlf.nr.: 3347 0624
8. oktober 2007

 

 

Vedr.: Høringssvar på udkast til lovforslag til ændring af lov om retsforholdet mellem arbejdsgivere og funktionærer (administrative lettelser på funktionærrettens område)

 

KTO har d.d. afgivet vedlagte høringssvar på Beskæftigelsesministeriets udkast til lovfor-slag til ændring af lov om retsforholdet mellem arbejdsgivere og funktionærer. Hørings-svaret er udarbejdet efter høring i KTO-FS.

Udkastet til lovforslag indeholder 2 elementer. Dels et forslag til ophævelse af arbejds-giverens protokolpligt i medfør af FUL § 10, stk. 3, og dels et forslag til ophævelse af retten til at få udstedt en tjenesteattest i medfør af FUL § 17.

Beskæftigelsesministeriets udkast til lovforslag vedlægges.

KTO tilkendegiver i høringssvaret, at KTO finder den generelle argumentation i lovforslaget betænkelig; Beskæftigelsesministeren gør de omkostninger, der er forbundet med at efter-leve de rettigheder og forpligtelser, der ligger i forhold til funktionæren, til det afgørende kriterium for bestemmelsernes videre skæbne.

På baggrund af ovenstående, og de indvendinger KTO har i forhold til lovforslagets enkelte dele, anføres det, at KTO samlet set ikke kan støtte forslaget. I forhold til KTO's bemærk-ninger til lovforslagets enkelte dele henvises til høringssvaret.

Endeligt henvises i høringssvaret i øvrigt til høringssvarene fra LO, FTF og AC.

 

Med venlig hilsen

Jørgen Holst

Henrik Højrup Hansen