Tjenestemandshovedaftale på det kommunale område - underskriftsberettigede organisationer

25. april 2008

Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 1421.1
HKB
Direkte tlf.nr.: 3347 0621
25. april 2008

Vedr.: Tjenestemandshovedaftale på det kommunale område - underskriftsberettigede organisationer

Som en del af KTO-forliget på det kommunale område indgår en revideret "Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret for tjenestemænd inden for KL's forhandlingsområde", jf. KTO-forligets pkt. 9.3.c. og tilhørende bilag.

Hovedaftalen er revideret som konsekvens af Københavns Kommunes og Frederiksberg Kommunes indmeldelse i KL, således at hovedaftalen også gælder tjenestemænd ansat i disse to kommuner. Aftalen er endvidere revideret som konsekvens af, at der er indgået en selvstændig tjenestemandshovedaftale på det regionale område, idet der forud for kommunalreformen var tale om en fælles tjenestemandshovedaftale på det kommunale og det amtslige område.

Med henblik på at kunne sende aftalen til underskrift hos de underskriftsberettigede organisationer skal sekretariatet anmode om, at medlemsorganisationer, som mener sig berettiget til at underskrive den reviderede tjenestemandshovedaftale på det kommunale område, meddeler dette til sekretariatet senest fredag den 23. maj 2008.

Opmærksomheden henledes på hovedaftalens § 14, der indeholder de nærmere bestemmelser om forhandlingsberettigede organisationer. Det forudsættes således, at organisationer, som meddeler, at de er berettiget til at underskrive tjenestemandshovedaftalen, opfylder betingelserne i bestemmelsen. For så vidt angår underskriftsberettigede organisationer i relation til Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune er dette særskilt defineret i hovedaftalens § 1a og 1b.

Organisationer, der meddeler, at de er underskriftsberettiget på aftalen, bedes tillige fremsende kopi af en eller flere aftaler om generelle løn- og ansættelsesvilkår indgået mellem KL og organisationen. Såfremt organisationen ikke har indgået sådanne aftaler, bedes i stedet indsendt kopi af en eller flere aftaler om løn- og ansættelsesvilkår indgået mellem en kommune og organisationen. Der henvises til § 3 i tjenestemandshovedaftalen.

Sekretariatet vil efterfølgende udsende en samlet oversigt over de medlemsorganisationer, som har meddelt, at man anser sig for berettiget til at underskrive aftalen.

 

Med venlig hilsen

Jørgen Holst

Helle Basse