Svar på høring over lovforslag om ændring af servicelovens § 118

27. august 2008

Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 1527.10
HW
Direkte tlf.nr.: 3347 0625
27. august 2008
 

Vedr.: Svar på høring over lovforslag om ændring af servicelovens § 118

Velfærdsministeriet har i vedlagte brev af 4. juli 2008 fremsendt forslag til lov om ændring af lov om social service (øget fleksibilitet ved pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom) til høring.

Forslaget indeholder en række forbedringer for nærtstående til at kunne opnå ansættelse af kommunen til pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom. Forslaget giver således bl.a. mulighed for, at den nærtstående kan opdele pasningsordningen i flere kortere perioder, at pasningsordningen i særlige tilfælde kan forlænges ud over de 6 måneder (op til i alt 9 måneder) mv.

Den pågældende lovbestemmelse (§ 118) er ikke omfattet/implementeret i KTO's aftaler om fravær af familiemæssige årsager med henholdsvis KL og RLTN. Lønforhold mv. er fastlagt i lovgivning. Ligeledes er den ansattes fraværsrettigheder fra sit normale arbejde til i en periode at være ansat til at passe en nærtstående fastlagt i lov om lønmodtageres ret til fravær fra arbejdet af særlige familiemæssige årsager. Der er ikke med forslaget fremsat forslag til ændringer af bestemmelser i disse regler.

KTO har på den baggrund meddelt Velfærdsministeriet, at KTO ikke har bemærkninger til det fremsendte lovforslag.

 

Med venlig hilsen

Helle Basse

Henrik Würtzenfeld