Engelsk oversættelse af aftale om udligning af udgifter til barsels- og adoptionsorlov

15. september 2008

Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 1022.49
HW
Direkte tlf.nr.: 3347 0625
15. september 2008
 

Vedr.: Engelsk oversættelse af aftale om udligning af udgifter til barsels- og adoptionsorlov

Ved overenskomstfornyelsen 2005 på det kommunale og regionale arbejdsmarked blev der som bekendt indgået en aftale om udligning af udgifter til barsels- og adoptionsorlov. Med aftalen sikres en økonomisk udligning mellem samtlige arbejdspladser indenfor kommunen og regionen, således at udgifter til ansatte under graviditets-, barsels- og adoptionsorlov ikke påhviler den enkelte arbejdsplads alene. Formålet med aftalen er på den måde at understøtte et arbejdsmarked med lige muligheder for kvinder og mænd, samt at mindske den spidsbelastning på arbejdspladsen, der opstår, når en medarbejder er fraværende i længere tid.

Som led i bl.a. opfølgning på de europæiske parters 5-årig aftale om "Ligestilling på arbejdsmarkedet" har KL, Danske Regioner og KTO udarbejdet en engelsk beskrivelse af aftalen pr. 1. april 2005 om udligning af udgifter til barsels- og adoptionsorlov, herunder af tilblivelsesprocessen. I beskrivelsen er bl.a. sat fokus på samspillet mellem lovgivnings- og aftalesystemerne.

Der vedlægges 2 eksemplarer af pjecen "Agreement on equalisation of expenses for maternity and adoption leave". 

Pjecen vil blive sendt til de europæiske parter (CEEP, CEMR's employers platform, ETUC, EPSU og UNICE) og EU-kommission (DGV) med henblik på at give disse en bredere forståelse og beskrivelse af baggrund for ordningen og aftalesystemets betydning i forhold til ligestilling og familieliv/arbejdsliv.

 

Med venlig hilsen

Jørgen Holst

Henrik Würtzenfeld