Serviceaftalevirksomheder - selskaber og virksomheder kan nu bruge KL som arbejdsgiverforening

21. november 2008

Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 1634.2
HKB
Direkte tlf.nr.: 3347 0621
21. november 2008
 

Vedr.: Ved Serviceaftalevirksomheder - selskaber og virksomheder kan nu bruge KL som arbejdsgiverforening

KL har på sin hjemmeside offentliggjort vedlagte nyhed om, at selskaber og virksomheder - de såkaldte serviceaftalevirksomheder - nu kan bruge KL som arbejdsgiverforening.

Ved OK-08 blev der mellem KL og KTO opnået enighed om bilag 9.5 i KTO-forliget, som behandler en række spørgsmål i relation til KL's ageren som arbejdsgiverforening for selskaber og virksomheder, som ikke er omfattet af Kommunernes Lønningsnævns kompetence i henhold til styrelseslovens § 67.

Medlemsorganisationerne blev i et brev af 29. januar 2008 orienteret om indholdet i bilag 9.5 med henblik på ved OK-08 at kunne indgå i drøftelser med KL om eventuel udvidelse af overenskomstens dækningsområde til også at omfatte serviceaftalevirksomheder. Brevet af 29. januar 2008 vedlægges til orientering. 

Det fremgår af bilag 9.5., at KL orienterer de relevante organisationer, når der indgås aftale med en service- aftalevirksomhed. Orientering sker til organisationen central med kopi til KTO. Medlemsorganisationerne vil blive orienteret, når KTO fra KL modtager kopi af sådanne orienteringer.

 

Med venlig hilsen

Jørgen Holst

Helle Basse