Opfølgning på 3-partsaftaler om kampagne om sygefraværssamtaler

19. februar 2009

Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 1459.63
HW
Direkte tlf.nr.: 3347 0625
19. februar 2009
 

Vedr.: Opfølgning på 3-partsaftaler om kampagne om sygefraværssamtaler

Som led i 3-partsaftalerne fra sommeren 2007 blev der aftalt iværksat en kampagne, der skal sætte fokus på værdien af at føre en aktiv sygefraværspolitik mv. på det offentlige arbejdsmarked. Det fremgår endvidere af 3-partsaftalerne, at indsatsen tilrettelægges med henblik på at parterne i fællesskab står som afsender.

Med henblik på forberedelsen af kampagnen har der været afholdt en række møder mellem Personalestyrelsen, KL, RLTN, CFU, SHK og KTO.

Der er mellem parterne opnået enighed om at iværksætte en fælles kampagne på tværs af den offentlige sektor målrettet medarbejdere og ledere på statslige, regionale og kommunale arbejdspladser samt SU/MED-udvalg samt tillidsrepræsentanter. Fokus for kampagnen er på holdninger til værdien af sygefraværssamtaler, og skal således også ses i forlængelse af, at der ved OK-08 på det kommunale og regionale arbejdsmarked blev aftalt, at medarbejdere med længerevarende sygefravær har ret til en sygefraværssamtale med sin nærmeste leder, og at lederen tager initiativ til gennemførelse af samtalen.

Kampagnen kommer primært til at bestå af 3 elementer og forventes søsat omkring april måned:

  • Udarbejdelse af en pjece primært målrettet den sygemeldte og lederen. Pjecen har til formål at kommunikere kampagnens overordnede formål.
  • Kampagnesite indeholdende en række links til relevante kilder, samt indeholdende 5 formidlingsvideoer
  • Annoncer i fagblade mv., hvor kampagnens overordnede budskab formidles.

Første del af kampagnen - pjecen - er nu stort set færdig.

Til brug for trykning og udsendelse af pjecen bedes det oplyst, hvor mange pjecer organisationen ønsker at modtage. Pjecen er gratis og vil kunne blive optrykt i et stort antal. Der vil ikke være mulighed for at efterbestille. Det ønskede antal bedes meddelt KTO ved Jette Balle; jb@kto.dk senest torsdag den 26. februar 2009.

Til orientering vedlægges det næsten færdige udkast til manus til pjecen, som er aftalt mellem parterne.

 

Med venlig hilsen

Jørgen Holst

Henrik Würtzenfeld