Flere mænd til omsorgsfag i kommunerne

18. august 2009

Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 912.12
HV
Direkte tlf.nr.: 3347 0614
18. august 2009
 

Vedr.: Flere mænd til omsorgsfag i kommunerne

KL og KTO har inden for det personalepolitiske samarbejde gennemført et projekt, hvor 16 kommuner giver hver deres bud på, hvordan der kan arbejdes med at rekruttere og fast-holde mænd til ældre- og dagplejen i kommunerne. Erfaringerne fra kommuneprojekterne er sammenfattet i vedlagt pjece "Flere mænd, tak!"

I kommuneprojekterne er der udvist stor opfindsomhed i forskellige måder at gøre det interessant for mænd at søge beskæftigelse i omsorgssektoren. Forskelligheden i initiativer har bl.a. omhandlet deltagelse i kulturnat-arrangementer, radioreklamer, åbent hus arrangementer osv. Der mangler hænder i omsorgssektoren, og ved at øge mænds interesse for området, skabes der større rekrutteringsgrundlag

Pjecen er udsendt til samtlige kommuner.

Ønskes yderligere eksemplarer af pjecen henvises til www.personaleweb.dk, hvor den kan downloades i elektronisk form. Samme sted forefindes også uddybende information om projektet og dets øvrige resultater.

For yderligere oplysninger om projektet henvises til Birthe Jeppesen, FOA på mail bij001@foa.dk eller telefon 4697 2398.

 

Med venlig hilsen

Helle Basse

Henrik Vittrup