Opfølgning på aftalen om integrations- og oplæringsstillinger

7. januar 2010

Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 1901.59
HV
Direkte tlf.nr.: 3347 0614
7. januar 2010
 

Vedr.: Opfølgning på aftalen om integrations- og oplæringsstillinger

 

For at skabe synlighed om de muligheder aftalen om integrations- og oplæringsstillinger (IO-stillinger) rummer, har KL og KTO gennemført et personalepolitisk samarbejdsprojekt under den fælles indsats om mangfoldighed, som blev prioriteret som indsatsområde i sidste OK-periode.

Projektet er netop afsluttet med produktion af en række materialer, der skal formidle kendskab til aftalens muligheder og inspirere til, hvordan aftalens ordlyd kan omsættes i etablering og gennemførelse af integrations- og oplæringsforløb.

Aftalen er primært rettet mod ledige nydanskere, der på grund af manglende sprogkundskaber og/eller manglende faglige kompetencer har behov for opkvalificering for at kunne bestride et job på lige fod med andre. Oplæringsforløbet kan få en varighed op til et år, hvor gennemsnitlig mindst 20% af arbejdstiden anvendes på opkvalificering. Efter tilendebragt oplæringsforløb varetages arbejdet på lige fod med kollegaerne i ordinært ansættelsesforhold.

Udover vedlagte folder og postkort er der i projektet udviklet og fremstillet en række andre materialer. Det drejer sig om:

  • Fire film med bl.a. Peter Mygind der fortæller om hvordan aftalen kan anvendes,
  • Infoguides om fx mentorordninger, udviklingsplaner m.fl., og
  • Gode råd om integration og oplæring samt konkrete erfaringer fra en kommune.

Alle materialer er samlet på www.personaleweb.dk/io-stillinger, hvorfra der bl.a. kan downloades vedlagte materialer i elektronisk form.

Til inspiration for kommunernes videre arbejde med KTO-aftalens muligheder er der til Hoved-MED udsendt et antal foldere og postkort. Kommunernes jobcentre anses også for centrale, når der skal rekrutteres til integrations- og oplæringsstillinger, og derfor har de modtaget de tilsvarende materialer.

I tilfælde af spørgsmål til projektet kan der rettes henvendelse til Henrik Vittrup pr. mail hv@kto.dk eller telefon 3347-0614.

 

Med venlig hilsen

Helle Krogh Basse

Henrik Vittrup