Mangfoldighed – forskellighed er en fordel

22. januar 2010
Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO’s medlemsorganisationer

Sagsnr.: 1442.153
HV
Direkte tlf.nr.: 3347 0614
22. januar 2010
 

Vedr.: Mangfoldighed – forskellighed er en fordel

KL og KTO har inden for det personalepolitiske samarbejde afsluttet arbejdet med at udvikle en selvstændig side om mangfoldighed på www.personaleweb.dk. Her findes gode råd, test, cases, værktøjer til dialog og strategiudvikling samt publikationer med kommunale erfaringer. Siden giver indblik i, hvordan og hvorfor mangfoldighed er værd at dyrke på sin arbejdsplads.

I arbejdet med mangfoldighed har KL og KTO valgt en bred tilgang, således at det handler om at bringe forskelle i spil og drage fordel af den forskellighed, der altid vil kendetegne personalesammensætning. Udnyttes forskellene uanset om det handler om køn, alder, etnicitet osv. kan et strategisk og målrettet arbejde medføre en række positive gevinster i form af bedre trivsel og opgaveløsning, bredere rekrutteringsmuligheder m.v. 

Mangfoldighedssiden består af en række faneblade med forskelligt indhold, der har til formål at give inspiration og handlemuligheder, når forskellighed gøres til et fokusområde. Der er gjort brug af en række forskellige virkemidler for at skabe interesse om emnet, og samtidig taget højde for, at der er stor spredning på hvor langt den enkelte kommune er kommet i mangfoldighedsarbejdet, og hvad der er behov for.

Uanset om ønsket er at tiltrække flere mænd, ansætte flere nydanskere, skabe rum for forskellighed mv. tilbyder mangfoldighedssiden en række eksempler, værktøjer og viden til, hvordan indsatsen kan gøres målrettet og praksisorienteret.

Afsættet for udviklingen af mangfoldighedssiden er baseret på fem personalepolitiske projekter, der tilsammen udgør den prioriterede mangfoldighedsindsats KL og KTO valgte at igangsætte i sidste overenskomstperiode.

Den ny mangfoldighedsside findes på: www.personaleweb.dk/mangfoldighed.

Eventuelle spørgsmål vedrørende ovenstående kan rettes til Henrik Vittrup, hv@kto.dk eller på telefon 3347-0614.

 

Med venlig hilsen

Helle Krogh Basse

Henrik Vittrup