Bestilling af vejledning til trivselsaftalen - KL - bemærk kort bestillingsfrist

12. oktober 2010

Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 1947.127
HW/jb
Direkte tlf.nr.: 3347 0621
12. oktober 2010

Vedr.: Bestilling af vejledning til trivselsaftalen - KL - bemærk kort bestillingsfrist 

 

 

Ved OK-08 indgik KTO og KL en aftale om trivsel og sundhed på arbejdspladserne. Parterne var desuden enige om at udarbejde en vejledning til aftalen.

Der er nu mellem parterne udarbejdet vedlagte udkast til vejledning til aftalen, idet udkast til vejledning nu sendes til layout og tryk.

Vejledningen vil blive udsendt til organisationerne, kommunerne samt til HovedMed/hovedsamarbejds- udvalg i hver kommune.

Vejledningen er gratis, og organisationerne bedes oplyse, hvor mange eksemplarer der ønskes tilsendt af vejledningen. Pjecerne vil efterfølgende være tilgængelige via bl.a. www.personaleweb.dk og KTO's hjemmeside.  Det er ikke muligt at efterbestille trykte eksemplarer af vejledningen.

Organisationer, der ønsker at bestille vejledningen, bedes udfylde vedlagte bestillingskupon og returnere den til sekretariatet mandag den 18. oktober 2010 kl. 12.00, att.: Ulla Risom Clausager eller pr. e-mail: forhaandsbestilling@kto.dk.  

Med vejledningen informeres kommunale arbejdsgivere, tillidsrepræsentanter og kommunens MED/samarbejdsudvalg samt arbejdsmiljøorganisationen om forpligtelser og opgaver i forbindelse med aftalen. De nye opgaver handler både om konkrete initiativer, men også en forpligtelse til at aftale retningslinjer for, hvordan man lokalt håndterer en række indsatser inden for aftalens område. Vejledningen behandles følgende emner: trivsel, sundhedsfremme og sygefravær. Som afslutning til hvert emne er der givet nogle bud på spørgsmål, som MED/samarbejdsudvalg kan drøfte. Endvidere er der udarbejdet en samlet oversigt over de opgaver, som MED/samarbejdsudvalg har i forbindelse med, at de skal gennemføre trivselsaftalen.

Trivselsaftalen kan opdeles i fire temaer: trivsel, sundhedsfremme, sygefravær og vold, mobning og chikane. Parterne har tidligere udarbejdet en særskilt vejledning om indsats mod vold, mobning og chikane. Vejledning om indsats mod vold, mobning og chikane kan bl.a. læses på www.personaleweb.dk.

 

Med venlig hilsen

Helle Basse

Henrik Würtzenfeld