Institutionsbaseret sygefraværsstatistik

3. januar 2011
Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO’s medlemsorganisationer

Sagsnr.: 2016.10
HW/jb
Direkte tlf.nr.: 3347 0621
3. januar 2011

Vedr.: Institutionsbaseret sygefraværsstatistik

Ved OK-08 aftalte KTO med henholdsvis KL og RLTN, at institutionsledelsen årligt skal fremlægge en institutionsbaseret sygefraværsstatistik for det lokale MED/SU-udvalg mv. Bestemmelsen er indskrevet i aftalen om trivsel og sundhed. Der var samtidig enighed om, at den statistik, som skal fremlægges, forudsætningsvis udarbejdes af Det Fælles Kommunale LønDatakontor (FLD). Det fremgår endvidere af aftalen, at fremlæggelsen af de institutionsbaserede sygefraværsstatistikker først vil kunne ske fra det tidspunkt, hvor statistikkerne er tilgængelige.

Som led i opfølgningen på trivselsaftalen har KTO rettet henvendelse til FLD om en status på arbejdet med at udarbejde institutionsbaseret sygefraværsstatistik.

FLD har oplyst, at der nu er udarbejdet institutionskodning for 74 kommuner, og at disse kommuner fra og med den 30. november 2010 har mulighed for at udarbejde en institu-tionsopdelt fraværsstatistik for årene 2007 – 2009. Disse kommuner er således fra og med den 30. november 2010 omfattet af forpligtelsen i aftalen om trivsel og sundhed til årligt at fremlægge en institutionsbaseret sygefraværsstatistik for det lokale MED/SU-udvalg, og hvis et sådant ikke findes, for de ansatte på institutionen.

Nedenfor er de 74 kommuner nævnt.

De kommuner, som FLD har foretaget institutionskodning for, og som ikke abonnerer på FLD’s produkt Lokale Løndata på PC, er også forpligtet i henhold til aftalen om trivsel og sundhed, og vil således selv skulle tilvejebringe institutionsbaserede sygefraværsstatistikker til brug for drøftelse i det lokale MED/SU-udvalg mv.

For så vidt angår selvejende institutioner gælder tilsvarende, at når FLD har foretaget institutionskodning for den pågældende kommune/region, skal ledelsen i den selvejende institution fremlægge institutionsbaserede sygefraværsstatistikker til brug for drøftelse i det lokale MED/SU-udvalg mv.  Såfremt den selvejende institution ikke abonnerer på FLD’s produkt, vil institutionen selv skulle tilvejebringe institutionsbaserede sygefraværs-statistikker til brug for drøftelse i det lokale MED/SU-udvalg mv. De selvejende institution-er, der ikke kører lønanvisningen/fraværsoplysningerne via kommunen eller via KMD eller Silkeborg Data skal ligeledes selv tilvejebringe institutionsbaserede sygefraværsstatistik-ker til brug for drøftelse i det lokale MED/SU-udvalg mv.

FLD forventer, at der i november 2011 er foretaget institutionskodning for de resterende kommuner og regioner, hvorefter samtlige kommuner og regioner årligt skal fremlægge en institutionsbaseret sygefraværsstatistik for det lokale MED/SU-udvalg mv.

Følgende kommuner kan fra og med den 30. november 2010 udarbejde en institutions-opdelt fraværsstatistik for årene 2007 – 2009:

 

 

Ballerup

Lolland

Morsø

 

Brøndby

Næstved

Skive

 

Dragør

Guldborgsund

Thisted

 

Gladsaxe

Vordingborg

Viborg

 

Glostrup

Bornholm

Vesthimmerland

 

Herlev

Middelfart

Læsø

 

Albertslund

Assens

Rebild

 

Hvidovre

Faaborg-Midtfyn

Mariagerfjord

 

Høje-Taastrup

Kerteminde

Jammerbugt

 

Lyngby-Taarbæk

Odense

Aalborg

 

Rødovre

Nordfyns

 

 

Tårnby

Langeland

 

 

Vallensbæk

Ærø

 

 

Furesø

Haderslev

 

 

Allerød

Billund

 

 

Fredensborg

Tønder

 

 

Helsingør

Esbjerg

 

 

Hillerød

Fanø

 

 

Hørsholm

Aabenraa

 

 

Rudersdal

Horsens

 

 

Egedal

Kolding

 

 

Greve

Vejle

 

 

Halsnæs

Herning

 

 

Roskilde

Lemvig

 

 

Gribskov

Struer

 

 

Odsherred

Syddjurs

 

 

Faxe

Norddjurs

 

 

Kalundborg

Favrskov

 

 

Ringsted

Odder

 

 

Slagelse

Randers

 

 

Stevns

Samsø

 

 

Lejre

Århus

 

 

 

Med venlig hilsen

Helle Basse

Henrik Würtzenfeld