Funktionærlovens § 2 a – Bemærkninger til KL’s og Danske Regioners vejledning til kommuner og regioner

1. juli 2011

Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 1797.204
EA
Direkte tlf.nr.: 3347 0615
1. juli 2011

Vedr.: Funktionærlovens § 2 a - Bemærkninger til KL's og Danske Regioners vejledning til kommuner og regioner 

Medlemsorganisationerne blev den 31. maj 2011 orienteret om, at der på henholdsvis KL og Danske Regioners hjemmeside er offentliggjort vejledninger om, hvorledes kommunerne og regionerne skal forholde sig med hensyn til anvendelse af udbetaling af funktionærlovens § 2 a, stk. 3 godtgørelse  såvel i relation til allerede fratrådte medarbejdere som i relation til fremtidige tilfælde. Der henvises endvidere til tidligere orienteringer af medlemsorganisationerne af 11. april 2011, 16. november 2009 og 15. maj 2009.

KL's og Danske Regioners information til kommunerne og regionerne har været drøftet i KTO's juridiske gruppe, der gør opmærksom på følgende: Region Syddanmark har i den konkrete sag, der førte til forelæg- gelsen for EU-domstolen, taget bekræftende til genmæle for så vidt angår spørgsmålet om FUL § 2a, stk. 3, og der er således ikke længere udsigt til at få en retslig afgørelse, der ændrer på fortolkningen af funktionær- loven. En række organisationer har derfor vurderet, at det ikke længere er hensigtsmæssigt at indgå suspen- sionsaftaler. Organisationerne har i stedet for udtaget stævning i de konkrete FUL § 2a, stk. 3-sager, både for så vidt angår nye sager som for sager, hvor der har været indgået suspensionsaftale.

Det kan endvidere oplyses, at regeringen har tilkendegivet, at det vil være hensigtsmæssigt at nedsætte en arbejdsgruppe under Beskæftigelsesministeriets Implementeringsudvalg, som skal komme med forslag til eventuelle ændringer i relation til funktionærlovens § 2 a, stk. 3. Det er endvidere tilkendegivet, at arbejds- gruppens arbejde bør være afsluttet inden udgangen af 2011 med henblik på fremsættelse af et eventuelt lovforslag i februar 2012.

Eventuelle spørgsmål vedrørende ovenstående kan rettes til Eva Agerlin på telefon 3347 0615.

 

Med venlig hilsen

Helle Basse

Eva Agerlin