Underskrevet rammeaftale om seniorpolitik på KL's område

25. august 2011

Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 2524.17
TB
Direkte tlf.nr.: 3347 0624
25. august 2011

Vedr.: Underskrevet rammeaftale om seniorpolitik på KL's område

Vedlagt fremsendes et underskrevet eksemplar af rammeaftale om seniorpolitik på KL's område.

Aftalen er revideret i overensstemmelse med det aftalte i KTO-KL forliget (OK-11), pkt. 3 og bilag 3.1. Ændringerne i aftalen er i hovedtræk følgende:

  • Seniordagene videreføres fra 1. januar 2012 som en permanent ordning og fremgår derfor nu af rammeaftalens nye kapitel 5 om ret til seniordage. Kapitel 5 træder i kraft pr. 1. januar 2012, og protokollat om udmøntning af trepartsmidlerne til seniorpolitiske initiativer finder anvendelse ind til da.
  • Den nye ordning pr. 1. januar 2012 omkring seniordage indeholder nogle ændringer i forhold til den nugældende. Timelønnede ansatte udgår af ordningen. Desuden ændres beregningsgrundlaget i forbindelse med udbetaling af seniordage. Ved udbetaling er værdien af én seniordag fastsat til 0,47 procent af den pensionsgivende løn.

Herudover kan nævnes, at det er præciseret i aftalen, at værdien af én seniordag svarer til en forhøjelse af pensionsprocenten med 0,4 procentpoint, ved konvertering af seniordage til pension.

KTO og KL er ved at revidere vejledning om rammeaftale om seniorpolitik. Det forventes, at vejledningen vil blive udsendt i efteråret 2011.

 

Med venlig hilsen

Helle Basse

Tue Bjerborg