FLD's Ligestillingsstatistik 2010

6. september 2011

Organisationsudsendelse 

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 433.21
TB
Direkte tlf.nr.: 3347 0624
6. september 2011

Vedr.: FLD's Ligestillingsstatistik 2010

Det Fælleskommunale Løndatakontor (FLD) har den 29. august 2011 offentliggjort ligestillingsstatistikken 2010. Statistikkens nøgletal beskrives i det vedlagte nyhedsbrev om statistikken, fra FLD.

Ligestillingsstatistikken udgives årligt og er baseret på løn- og ansættelsesoplysninger for november måned i det enkelte år. Den udgives dels i en web-udgave og dels i en trykt udgave. Web-udgaven består af 14 tabeller og 9 af disse udgives i den trykte udgave. Web-udgaven samt en pdf-version af den trykte udgave findes på FLD's hjemmeside www.fldnet.dk.

Ligestillingsstatistikken indeholder en række tabeller dels for beskæftigelsen af kvinder og mænd indenfor overenskomstområder mv. og dels for gennemsnitslønninger og lønspredning for kvinder og mænd. De kønsmæssige lønrelationer beskrives i statistikken ved en opgørelse af gennemsnitslønnen for kvinder i procent af gennemsnitslønnen for mænd. Statistikkerne opgøres for ansatte i kommuner, i regionerne og for ansatte i kommuner og regioner samlet.

Generelt viser ligestillingsstatistikken for 2010 bl.a., at:

  • Der er flere kvinder end mænd ansat i kommuner og regioner. Knap 76 procent af de ansatte i kommunerne er kvinder og i regionerne udgør kvinderne godt 79 procent.
  • De fleste overenskomstområder er overvejende eller næsten udelukkende kvinde- eller mandefag.
  • Kvinders løn er generelt lavere end mænds, både samlet set, men også indenfor de enkelte overenskomstområder.
  • Langt flere kvinder end mænd er deltidsbeskæftigede. I kommunerne er ca. 47 procent af kvinderne (månedslønnede) på deltid mod kun 20 procent af mændene. I regionerne er ca. 44 procent af kvinderne deltidsbeskæftigede, mens det kun er 12 procent af mændene.

Med venlig hilsen

Helle Basse

Tue Bjerborg