Høring om restriktioner og forbud vedrørende anvendelse af vikararbejde i overenskomster og aftaler

27. september 2011

Organisationsudsendelse

 

Til
KTO's medlemsorganisationer

Sagsnr.: 1518.24
SR
Direkte tlf.nr.: 3347 0616
27. september 2011

Vedr.: Høring om restriktioner og forbud vedrørende anvendelse af vikararbejde i overenskomster og aftaler

KTO har fra Beskæftigelsesministeriet modtaget vedlagte brev af 19. september 2011 om høring om restriktioner og forbud vedrørende anvendelse af vikararbejde i overenskomster og aftaler.

I høringsbrevet anmoder Beskæftigelsesministeriet blandt andet KTO om at undersøge, hvorvidt der måtte være indgået aftaler om restriktioner og forbud mod anvendelse af vikararbejde i overenskomster og aftaler og i givet fald tage disse op til revision. Resultatet af undersøgelsen skal meddeles Beskæftigelsesministe- riet senest fredag den 18. november 2011.

Ministeriets anmodning skal ses på baggrund af artikel 4, stk. 2, i vikardirektivet (Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2008/104/EF af 19. november 2008 om vikararbejde), hvorefter medlemsstaterne efter høring af arbejdsmarkedets parter er forpligtet til inden den 5. december 2011 at tage eventuelle restriktioner og forbud vedrørende anvendelse af vikararbejde op til revision. Det følger videre af direktivets artikel 4, stk. 3, at hvis sådanne restriktioner og forbud er fastsat i kollektive overenskomster, kan revisionen udføres af de arbejdsmarkedsparter, som har forhandlet den relevante overenskomst.

KTO har ikke har indgået aftaler på hverken det kommunale eller regionale område, der indebærer restrik- tioner og forbud vedrørende anvendelse af vikararbejde, og KTO vil meddele Beskæftigelsesministeriet dette.

For så vidt angår eventuelle bestemmelser om restriktioner og forbud vedrørende anvendelse af vikar- arbejde i overenskomster indgået mellem KTO´s medlemsorganisationer og KL eller RLTN, skal KTO opfordre de enkelte organisationer til at undersøge dette og melde tilbage herom til Beskæftigelsesmini- steriet.

 

Med venlig hilsen

Helle Basse

Susanne Rehm